dcsimg

Blastobasidae ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Els blastobàsids (Blastobasidae) són una família de lepidòpters pertanyents a la superfamilia Gelechioidea. Les seves espècies es poden trobar gairebé en qualsevol part del món, encara que en alguns llocs on no eren natives han estat introduïdes pels éssers humans.[1][2][3]

Els adults són generalment petits i prims que, amb una mirada ocasional, manquen de característiques conspícues i evidents. L'entomòleg Edward Meyrick una vegada va descriure el grup com "decididament la família menys atractiva de Lepidoptera". La seva coloració sol ser de color marró vermellós, sense ratlles nítides ni taques grans.[4]

El cap és suau, amb unes antenes moderadament llargues (lleugerament més de la meitat que les anteriors) que estan situades a la meitat del cap. La base de l'antena presenta un petit raspall de pèls densos i és plana, amb un part concave a la part inferior i pot cobrir part dels ulls compostos. Els Blastobasidae tenen les parts bucals ben desenvolupades i moderadament especialitzades, amb palpitacions palpants de 4 segments, palpades labials llargues i una probòscide llarga amb una base escamosa. [4]

Gèneres

Referències

  1. «Blastobasidae». 'Australian Faunal Directory'. Department of the Environment, Water, Heritage and the Arts, 09-10-2008. [Consulta: 28 abril 2010].
  2. «Blastobasidae». Version 2.1. Fauna Europaea, 22-12-2009. [Consulta: 28 abril 2010].
  3. «Coleophoridae». 'Tree of Life Web Project', 01-05-2008. [Consulta: 28 abril 2010].
  4. 4,0 4,1 L. Watson & M. J. Dallwitz. «Blastobasidae». British Insects: the Families of Lepidoptera, 28-08-2009. Arxivat de l'original el 6 juny 2011. [Consulta: 28 abril 2010].

Enllaços externs

 src= A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Blastobasidae Modifica l'enllaç a Wikidata  src= Podeu veure l'entrada corresponent a aquest tàxon, clade o naturalista dins el projecte Wikispecies.
  • Adamski, D. & H.H. Li, 2010: Three new species of Blastobasinae moths from Beijing, China (Lepidoptera: Gelechioidea: Coleophoridae). Shilap Revista de Lepidopterologica 38 (151): 341-351.
  • Adamski, D. ; R.S. Copeland ; S.E. Miller ; P.D.N. Hebert ; K. Darrow & Q. Luke, 2010: A review of African Blastobasinae (Lepidoptera: Gelechioidea: Coleophoridae), with new taxa reared from native fruits in Kenya. Smithsonian contributions to Zoology 630: 1-68. Full article: [1].
  • Karsholt, O. & S.Yu. Sinev, 2004: Contribution of the Lepidoptera fauna of the Madeira Isalnds. Part 4. Blastobasidae. Beiträge zur Entomologie 54 (2): 387-463.
  • Yakovlev, R.V., 2006: A revision of carpenter moths of the genus Holcocerus Staudinger, 1884 (s.l.). Eversmannia Suppl. 1: 3-106. Full article: [2].
  • Savela, Markku (2001): Markku Savela's Lepidoptera and some other life forms – Blastobasidae.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA

Blastobasidae: Brief Summary ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Els blastobàsids (Blastobasidae) són una família de lepidòpters pertanyents a la superfamilia Gelechioidea. Les seves espècies es poden trobar gairebé en qualsevol part del món, encara que en alguns llocs on no eren natives han estat introduïdes pels éssers humans.

Els adults són generalment petits i prims que, amb una mirada ocasional, manquen de característiques conspícues i evidents. L'entomòleg Edward Meyrick una vegada va descriure el grup com "decididament la família menys atractiva de Lepidoptera". La seva coloració sol ser de color marró vermellós, sense ratlles nítides ni taques grans.

El cap és suau, amb unes antenes moderadament llargues (lleugerament més de la meitat que les anteriors) que estan situades a la meitat del cap. La base de l'antena presenta un petit raspall de pèls densos i és plana, amb un part concave a la part inferior i pot cobrir part dels ulls compostos. Els Blastobasidae tenen les parts bucals ben desenvolupades i moderadament especialitzades, amb palpitacions palpants de 4 segments, palpades labials llargues i una probòscide llarga amb una base escamosa.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA